Världsmiljödagen

05 juni 2023
Idag, den 5e juni, är det Världsmiljödagen, en viktig dag då vi alla bör reflektera över vårt ansvar för planeten och hur vi kan arbeta tillsammans för en hållbar framtid. Nedan kan du läsa om några av de aktiviteter vi på Mövik för att mina vår påverkan på miljön:

På Mövik är vi stolta över att vara ett fastighetsbolag som prioriterar miljöfrågor och hållbarhet. Vi är medvetna om den påverkan som fastighetssektorn har på miljön och strävar efter att minska vår egen miljöpåverkan samtidigt som vi vill erbjuda våra hyresgäster en bekväm och modern boende- eller arbetsmiljö.

Energibesparing & effektivitet

Mövik arbetar aktivt med att minska energiförbrukningen i våra fastigheter genom att investera i energieffektiva lösningar. Vi har bland annat bytt ut traditionella belysningssystem mot energisnåla LED-lampor och installerat smarta energimätare för att övervaka och optimera energiförbrukningen

Avfallshantering

Mövik värnar om återvinning och har infört tydliga riktlinjer för våra hyresgäster och anställda när det gäller avfallshantering. Vi är i arbetat att implementera återvinningsstationer vid våra hyreshus för att göra det enkelt att sortera material och kunna följa de riktlinjer som samhället sätter.

P1089792 webb

Gröna utrymmen

På Mövik värdesätter vi gröna utrymmen och biologisk mångfald. Vi skapar och underhåller gröna områden där våra hyresgäster kan njuta av naturliga och avkopplande miljöer. Vi ser även till att främja den biologiska mångfalden och ge liv åt våra områden.

Vi fortsätter sträva efter att minska vår miljöpåverkan och samtidigt erbjuda dig de bästa boende- och arbetsmiljöerna.

Vi önskar er en inspirerande och hållbar Världsmiljödag!

Dela gärna detta inlägg med era vänner och bekanta för att sprida medvetenhet om vikten av miljöfrågor och hållbarhet.

Tillsammans kan vi göra skillnad!

2 aldre manniskor fikar med kvinna utomhus

 

Vill du veta mer om Världsmiljödagen? Läs mer här.

Läs om hur du kan spara pengar och el hemma hos dig här!

Laddar in nästa post