Viktiga tips för en smidig inflyttning

07 juli 2023
Att flytta in i en ny bostad kan vara både spännande och utmanande. Oavsett om du är en befintlig eller potentiell hyresgäst hos Mövik, har vi satt samman några viktiga saker att tänka på för att underlätta din övergång och göra din vistelse hos oss så bekväm som möjligt. Läs vidare för att få några användbara tips!

Bekanta dig med hyresvillkoren

Innan du flyttar in är det viktigt att du noggrant läser och förstår hyresavtalet och de gällande hyresvillkoren hos din hyresvärd. Detta kommer att ge dig en tydlig översikt över dina rättigheter och det ansvar som du har som hyresgäst.

P1102639 webb

Flyttanmälan

Gör din flyttanmälan i god tid före flytten. Anmälan gör du enklast på adressandring.se.

För att en anmälan ska gå igenom behöver du ange kommunens fyrsiffriga lägenhetsnummer, som står på ditt hyresavtal, tex. 1201.

Teckna el-abonnemang och hemförsäkring

Innan du flyttar in hos oss måste du teckna ett el-abonnemang för hushållsel. Glöm då inte att avsluta ditt gamla abonnemang på din förra adress.

Hos oss måste du som hyresgäst ha en hemförsäkring. Om du inte har en hemförsäkring och en skada eller olycka inträffar kan det bli mycket kostsamt för dig.

pexels photomix company 101808

Besiktning av bostaden

När det börjar närma sig flytt kallas in- och avflyttande hyresgäst till en grundlig inventering av bostaden. Här dokumenteras eventuella skador och brister. En av våra fastighetsskötare tittar även så att lägenheten är välstädad innan det är dags för nästa hyresgäst att flytta in. På så sätt kan du undvika att bli ansvarig för problem som redan fanns innan du flyttade in.

Anmäl underhållsproblem

Om du upptäcker några underhållsproblem i din lägenhet, som till exempel läckande kranar eller trasiga apparater, se till att rapportera dem till oss så snart som möjligt. Genom att vara uppmärksam på underhållsbehov kan du bidra till att bevara bostadens skick och trivsel.

Här kan du fylla i din serviceanmälan om något står fel till.

Var en god granne

Att bo i ett hyreshus innebär att man delar utrymmen och anläggningar med grannar. Var medveten om att dina handlingar kan påverka andra. Försök att vara hänsynsfull och respektfull gentemot dina grannar. Att skapa en harmonisk gemenskap bidrar till en trevlig boendemiljö för alla.

P1090401 webb

Vi hoppas att dessa tips kommer att vara till hjälp för dig när du flyttar in hos Mövik. Vi strävar alltid efter att erbjuda våra hyresgäster en bekväm och trivsam boendemiljö. Om du har ytterligare frågor eller funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Välkommen till ditt nya hem hos Mövik!

Laddar in nästa post