Tips i hemmet! Rengöra tvättmaskin

15 februari 2023
Att ha en ren och fungerande tvättmaskin är viktigt för att hålla kläderna rena och fräscha, men det kan också hjälpa till att förlänga livslängden på tvättmaskinen.

I det här blogginlägget kommer vi dela med oss av några enkla tips som du som hyresgäst kan använda för att regelbundet rengöra och underhålla din tvättmaskin, vilket kommer göra så att den fortsätter att fungera så bra som möjligt. Några av våra hyresrätter är utrustade med egna tvättmaskiner. Så, om du vill lära dig mer om hur du kan ta hand om din tvättmaskin, fortsätt läsa!

 

Om du har ytterligare frågor eller funderingar kring underhåll av din lägenhet kan du läsa mer för vad som gäller hos Mövik på vår hemsida: www.movikfastigheter.se/hyresgäst eller kontakta oss så hjälper vi dig.

Följ stegen för en skenande ren tvättmaskin

DU BEHÖVER:

 • Ättiksprit 12%
 • Såpa (gärna linsåpa)
 • Disksvamp
 • Hink eller skål

 

GÖR SÅ HÄR:

 1. Ställ en hink eller liknande under den lilla luckan nere på maskinen.
 2. Öppna luckan och töm ut vattnet. Rengör området med disksvamp och såpa.
 3. Ta loss tvättmedelsfacket och rengör det med disksvamp och såpa. (Om det vill sig riktigt illa kan man blötlägga toalettpapper med ättiksprit och låta ättikan verka så tvättmedelsrester och eventuellt mögel lätt kan skrubbas bort.)
 4. Ta bort eventuellt skräp från gummilisten på tvättmaskinen.
 5. Rengör gummilister, insidan och utsidan av tvättmaskinen med disksvamp och såpa.
 6. Häll 2 dl ättiksprit i tvättmedelsfacket och sätt igång en tom maskin på minst 90 grader. (Om tvättmaskinen är riktigt sunkig kan du byta ut ättikspriten till en maskindiskmedelstablett som du lägger direkt i maskinen.)
 7. Klart!

 

OBS! Håll tvättmaskinen fräschare genom att alltid lämna luckan och tvättmedelsfacket lite öppna när du tvättat klart så du inte stänger inne fukten.

 

Tips från Ekotipset.

Laddar in nästa post