Vad gäller för grillning och gemensamma utrymmen?

20 juni 2023
Sommaren närmar sig och vi önskar spendera mer tid utomhus, både hemma och på andra ställen. Därför är det viktigt att veta vad som gäller kring grillning och våra gemensamma utrymmen. Vi på Mövik strävar efter att alla våra hyresgäster ska trivas och respekterar varandra under denna härliga säsong.

Vad gäller egentligen kring grillning hemma hos mig?

Grillning är en älskad sommaraktivitet och vi förstår att många av er ser fram emot att samlas med familj och vänner för att njuta av grillat. För att garantera säkerhet och minimera olägenheter för grannarna, vill vi påminna er om att:

  • Grillning på balkongen inte är tillåtet på grund av säkerhetsskäl. Vi ber er vänligen att respektera detta förbud för att undvika eventuella risker och obehag för er och era grannar.
  • Om du har en elgrill, kan du använda den på din balkong under förutsättning att du inte stör dina grannar. Var försiktig med rök och lukt så att det inte påverkar trivseln för andra boende i närheten.

Grillning och gemensamm utrymmen hos Mövik

Finns det några andra riktlinjer för mig som hyresgäst att tänka på?

För att skapa en trivsam atmosfär för alla boende är det också viktigt att tänka på följande:

  • Om du planerar att ha en fest eller ett evenemang i din bostad, är det vänligt att informera dina grannar i förväg. Att kommunicera och vara öppen med varandra kan hjälpa till att undvika eventuella störningar. Kom ihåg att även om det är tillåtet att ha fest, får det inte vara obegränsat och du ansvarar för dina gäster. Respektera att andra hyresgäster kanske behöver lugn och ro för att vila eller arbeta.
  • I våra hyreshus har vi alla ett ansvar att visa hänsyn och välvilja gentemot våra grannar. Vi förstår att det inte är möjligt att kräva absolut tystnad, men det är viktigt att undvika höga ljudnivåer som kan störa andra, både på dagar och nätter. Tänk på att trapphusen inte är lekplatser eller uppehållsrum, och undvik att skapa störningar genom att springa, skrika eller spela hög musik.

 

P1089835 webb

Alla trivs av e ren och trivsam miljö

Sommaren och semestertider är en tid då vi alla kan koppla av och njuta av vårt boende. För att bibehålla en trivsam miljö är det också viktigt att komma ihåg att:

  • Hjälpas åt att hålla ordning och undvik att skräpa ner i de gemensamma utrymmena. Var rädd om planteringar och gräsmattor, och se till att slänga skräp i de avsedda behållarna.
  • Om du har en uteplats eller terrass som tillhör din lägenhet, är det ditt ansvar att vårda och underhålla den, på egen bekostnad. Genom att hålla den i gott skick kan du skapa en vacker utomhusmiljö för dig själv och andra att njuta av.

Vi hoppas att dessa riktlinjer hjälper till att skapa en trevlig sommarupplevelse för alla våra hyresgäster. Vi uppmuntrar er att vara medvetna om er omgivning och visa hänsyn gentemot era grannar. Tillsammans kan vi göra detta till en minnesvärd och trivsam säsong!

Ha en fantastisk sommar och tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor eller funderingar.

Läs mer om vad som gäller vid vår gemensamma utrymmen här.

Laddar in nästa post