Snön har fallit, vi röjer bort snön!

07 december 2022
Kylan är här och snön har fallit över slätten. Som hyresgäst kan det vara klurigt att veta vems ansvaret är för att snöskottning sker och vilka åtgärder behöver man ta? Du kan vara lugn, vi reder ut allt! 

Vi ser till att snön röjs bort 

 

Mövik som fastighetsägare vill att du ska känna en trygghet att bo hos oss. Vi säkerställer att snö och istappar tas bort från och runt din bostad. Detta gäller all mark vid bostaden, parkeringsplatser, entré, gångvägar och tak. Vi ser även till att trottoaren samt på- och avfarter utanför din bostad är fri från snö. Utöver att röja bort snön kommer vi även att halksanera genom att salta marken så att du som hyresgäst inte ska känna dig rädd för att gå ut och halka och skada dig. Detta gäller oavsett om snön kommer under vardagar, kvällar eller helger.

 

Om det finns en risk för snöras kommer vi se till att det finns avspärrningar sätts upp.  

 

 

Du ansvarar för din egen bostad 

 

Om du, till din bostad, har delar som kan träffas av snön ligger ansvaret att skotta bort snön hos dig. Detta gäller för exempelvis balkonger, uteplatser, parkeringsplatser och liknande. Tänk på att snö som ligger mot en husvägg kan orsaka vattenskada.  

 

Vi jobbar på så fort vi kan för att få bort all snö hos våra hus. Om du har några frågor kring snöskottningen vid din bostad är du varmt välkommen att höra av dig till oss här.

 

Under Frågor & svar hittar du svar på flera funderingar du som hyresgäst kan tänkas ha.

Laddar in nästa post