Gemensamma utrymmen

Entré/trapphus
Alla vill väl ha en en och snygg entré och trapphus. Information från oss lämnas direkt i din postbox.  Om du inte vill ha reklam finns etiketten ”ingen reklam tack” att fästa på postboxen/brevinkast till lägenhetsdörren.

Vi skickar gärna en etikett till dig.

Det gemensamma trapphuset, entréer, källargångar och övriga utrymmen ska av utrymnings- och brandskäl hållas fria från föremål.  Det inkluderar till exempel barnvagnar, dörrmattor och blomkrukor.

Ställ inte sopor i trapphuset. Det är inte tillåtet att röka och/eller slänga fimpar på marken i de gemensamma utrymmena (gäller även gemensamma utomhusutrymmen).

Gården
För att alla skall ha glädje av gården, hjälp oss att hålla ordning och inte skräpa ner. Var rädd om planteringar och gräsmatta. .
Mata inte fåglar på gården då fågelmat drar till sig skadedjur, t ex råttor.

Grillning hör sommaren till, men grilla inte på balkongen.

Uteplats eller terrass som tillhör lägenheten ska vårdas och underhållas av dig på egen bekostnad.

Skaka inte sängkläder eller mattor från fönster eller balkong.

Tvättstugan
Alla behöver tvätta, därför har tvättstugan en viktig roll i huset. Håll rent och snyggt. Vi ber dig följa trivselsregler och de tvättider som finns i tvättstugan.

Bokning/tvättider
Vi tillhandahåller en cylinder med lägenhetens nummer eller tvättlistor.

Cylindern är avsedd att sättas i bokningstavlan på ledig, lämplig tid. Efter tvättning kan bokning av ny tid ske genom flyttning av cylindern.
Om du ser att tvättstugan är bokad men inte utnyttjas måste du fråga den som har bokat tvättiden först om det går bra att ta tvättiden.

Följ instruktionerna på tvätt- och torktumlare. Om det är något fel så gör en anmälan direkt till felanmälan.  Försök inte laga maskinen själv.

– BH med bygel ska läggas i tvättpåse för att undvika stopp och skador i tvättmaskinen.

– Använd inte maskinerna till att färga kläder. Det blir färgrester kvar och nästa hyresgäst kan få sin tvätt missfärgad. Detsamma gäller med Klorin.

  • Gör rent i tvättmedelsfacken, ta bort damm från torktumlarens luddfilter.
  • Bänkar, diskbänk, tvättho och maskiner torkas av.
  • Golven våttorkas.

Städning av tvättstugan är hyresgästernas ansvar.

Om det saknas städutrustning är vi tacksamma om ni informerar oss genom att skicka en felanmälan. 

Soprum/Sopsortering  

I våra soprum slänger du endast restavfall. Som hyresgäst ansvara du själv för att dina grovsopor slängs på återvinningscentralen.

Vid en flytt blir det alltid skräp. Flyttkartonger och grovsopor som exempelvis möbler och lampor får inte slängas där utan måste köras iväg till närmsta återvinningscentral.